Om DO Byggnadsplåtslageri

Takrenovering och takomläggning i Stockholm, Haninge, Nynäshamn med omnejd. När du behöver byggnadsplåtslageri med kvalitet, kreativitet och noggrannhet. Hos oss kan du få hjälp med helentreprenad och mindre plåtarbeten. 

Byggnadsplåtslageri som utvecklar hantverket

Att lägga om tak eller lägga ett nytt tak är ett hantverk. Det krävs inte bara skicklighet att få täthet och hållfasthet i plåtarbetet och kunskap om materialet i sig, utan även blick för vinklar, knölytor, böjar precis som förståelse för var regnvatten, blöta höstlöv eller snö kan lägga sig och påverka ytor. Takplåtslageri är ett arbete med minimalt med maskiner och kräver maximal fingertoppskänsla hos plåtslagaren, speciellt när de handlar om äldre fastigheters tak eller nya produktioner av vindsvåningar i en äldre fastighet. Hos DO Byggnadsplåtslageri hittar du all den kunskap du behöver. Idag är vi ett företag som har stor erfarenhet av helentreprenad i olika uppdrag och arbetar direkt mot fastighetsägare, byggföretag, privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Det gör att du också kan få hjälp med mur- och putsarbeten, tätskiktsarbeten och elarbeten i samband med tak-omläggning eller vid vindsvåningsprojekt.

Välj en smidig takomläggning – från projektering till slutbesiktning

För oss är starten i varje projekt alltid viktig. Med tydliga offerter blir det sällan överraskningar och genom rätt underlag får du, precis som vi, en bra bild av projektets upplägg och genomförande. Det gör slutresultatet bättre. Så när du väljer oss kommer du få en hel del frågor kring ritningar, handlingar och tidplaner för att du ska få en genomarbetad offert och bra start. Det tillsammans med ett klassiskt och kreativt hantverk kan du vara säker på att besiktningen motsvarar det offerten lovade och lite mer därtill. Hos oss är offerten kostnadsfri och vårt engagemang och kunskap ingår alltid.

Kvalitet i varje detalj

Taket är en stor del av ett hus trygghet. Det ska hålla för fukt, väder och vindar, och det ska hålla länge. Den bästa hjälpen för att ge plåttak hållfasthet är att lägga det med noggrannhet och omsorg om detaljerna. Du vill ha plåtslagare som ser möjligheterna och effektivt kan lösa både svåra falsningar och böjar utan att tulla på kvaliteten i slutresultatet. Idag får vi allt fler förfrågningar från olika kunder, vilket vi är otroligt stolta över. Men det gör också att vi alltid är måna om att lämna ett resultat som håller. Det är inte sällan våra krav ligger högre än gällande standard och vad en besiktning mer än väl godkänner, men det är så vi ser på det hantverk vi vill leverera. Med stor kunskap om gamla hus olika plåttakkonstruktioner och stor erfarenhet av vindsvåningsproduktion får du en skicklig och kunnig partner när det är dags för omläggning eller renovering. Det gör också att du kan få hjälp av oss vid avancerade fasadarbeten eller nyproduktioner. Med en egen verkstad i Västerhaninge finns det alla möjligheter för dig som vill ha hängrännor, vindskivebeslag eller annan styckedelsproduktion gjort efter egna önskemål och unika mått.  

DO Byggnadsplåtslageris historia i korta drag

​​​​​​​DO Byggnadsplåtslageri grundades 1995 som en enskild firma av Dag Olofsson. Företaget hade då sitt säte i centrala Stockholm och sysselsättningen var rena plåtslageriarbeten inom byggnadsbranschen, i huvudsak servicearbeten och mindre entreprenader på tak.
 
År 2000 omvandlades företaget till ett aktiebolag och flyttade till större lokaler i Haninge kommun där DO Byggnadsplåtslageri finns idag. Under första åren in på det nya seklet ökade antalet anställda till närmare tio personer och stora uppdrag som helhetsansvarig för takproduktion och takentrepnad vid produktion av vindsvåningar utvecklades till ett av företagets ben. DO Byggnadsplåtslageri är också specialiserat på takarbeten till äldre fastigheter. De senaste tio åren har företaget utvecklats ytterligare och är ofta idag totalentreprenör vid större projekt som inte bara handlar om takläggning. Företaget drivs skrivande stund av ägaren Dag Olofsson och elva fast anställda samt ett stort och skickligt nätverk av underleverantörer.

Dags för nytt tak?

DO Byggnadsplåtsslageri AB
utför plåtslageriarbeten på tak och fasader inom nyproduktion och Rot-projekt. 

Kontakta oss enklast genom att skicka ett meddelande eller slå oss en signal på  08-776 42 44 eller 070-768 17 85.

"Jag brinner för hantverket byggnadsplåtslageri och att driva företag utvecklar både mig som hantverkare och som entreprenör. Kvalitet på tjänst och förtroende hos kund är två komponenter som måste samverka. Slutprodukten skall ge kunden tillfredsställelse och utgöra grund till köp idag, såväl som i framtiden."

​​​​​​​Dag Olofsson, ägare och vd för DO Byggnadsplåtslageri AB.